משק קורנמל
משק קורנמל
חוות קורנמל הוקמה בערב ראש השנה תשנ"ח 1997 על ידי ענת ודניאל קורנמל, בוגרי הפקולטה לחקלאות.
כדי להגיע לחוות קורנמל, יש לעבור את הנגב הצפוני המנומר בשדות תבואה, לחצות את באר שבע ולהדרים אל הר הנגב השחון ונטול הירק, בקיץ.
החווה נטועה על גבעה הצופה אל הנוף המדברי בהר הנגב. דיר העיזים ממוקם אל מול טראסות אשר הינן שריד מחווה עתיקה מתקופת ברונזה תיכונה א' (3000-4000 שנה), והינו ביתן של כ-150 עיזים, חולבות. העיזים גדלות תוך הקפדה על תנאי ממשק ותזונה נאותים התורמים לאיכות החלב ובריאות העז.
חלב העיזים הנחלבות פעמיים ביום מועבר לטיפול במחלבה שהקימו בני הזוג בחווה.
דניאל קורנמל התמחה בגיבון בארץ ובצרפת והוא משלב בין שמירה על הערכים המסורתיים המותאמים לאקלים המקומי לצד פיתוחן של גבינות שהן אינטרפרטציות אישיות לגבינות הצרפתיות המוכרות.
בחווה ניתן לצפות בחליבת אחר הצהריים בעונה.
ניתן לטעום ממגוון הגבינות.
מכירת גבינות: בכל יום בתאום טלפוני בין השעות 10:00-18:00.
במסעדה: מנות המבוססות על מבחר הגבינות המיוצרות במחלבה הפועלת בימים שלישי -ראשון בשעות 10:00-18:00.
על בסיס מקום פנוי, ללא צורך בתאום מראש.





איפיון תכנים וקידום: לניאדו תקשורת ויחסי ציבור
עיצוב: חברון זלצמן שביט
בניית האתר ותחזוקה: Purple Interactive
יחסי ציבור: גיא אופק תקשורת